Nowe koncepty restauracyjne w Centrum Praskim Koneser
Restauracja i klub muzyczny Zabawa z kuchnią europejską w stylu slow i comfort food oraz Freya Bistro – restauracja z daniami wegańskimi i wegetariańskimi. To nowe miejsca, które już w 2024 roku poszerzą bogatą ofertę restauracyjną Centrum Praskiego Koneser,
czyli największej inwestycji rewitalizacyjnej typu mixed-use w Warszawie.
Centrum Praskie Koneser, zarządzane przez grupę Liebrecht & wooD, w IV kwartale 2023 roku podpisało dwie nowe umowy najmu powierzchni przeznaczonych na działalność gastronomiczną. Zgodnie z pierwszą z nich, na przestrzeni ponad 245 mkw. powstanie Zabawa, która połączy muzykę z wyjątkowym jedzeniem i napojami. Różnorodne formaty - muzyka na żywo czy występy DJ-ów - w unikalny sposób złączą się z kuchnią europejską w stylu slow i comfort food. Miejsce będą wyróżniały lokalne składniki, a jego atmosfera sprzyjać będzie integracji i dobrej zabawie.
W ramach drugiej podpisanej umowy najmu, na przestrzeni 149 mkw. powstanie Freya Bistro. To nowa restauracja z kuchnią wegetariańską i wegańską, za której organizację odpowiadać będzie funkcjonująca już z powodzeniem w Centrum Praskim Koneser marka Freya. Jej kolejny lokal w Koneserze to rozwinięcie konceptu Freya Cafe & Deli, gdzie goście będą mogli jeszcze bardziej doświadczać najwyższej jakości produktów roślinnych i bezmięsnych.
- Centrum Praskie Koneser z jednej strony przyciąga nowe, wyjątkowe koncepty gastronomiczne, a z drugiej pokazuje, że jest świetnym miejscem do rozszerzania działalności dotychczasowych najemców. Cieszy nas, że Koneser jest hubem kulinarnym, w którym dobrze czują się zarówno odwiedzający, co pokazują rosnące statystyki w tym zakresie, jak i restauratorzy. Rozwój marki Freya w ramach Konesera i dołączenie do naszej rodziny Zabawy to potwierdzenie zaufania do podejmowanych przez nas wysiłków, dzięki którym Koneser jest przyjazną i sprzyjającą prowadzeniu biznesu przestrzenią - mówi Magdalena Bartkiewicz-Podoba, CEO Liebrecht & wooD w Polsce.
Zabawa i Freya Bistro, które pojawią się w Centrum Praskim Koneser, uzupełnią ofertę kompleksu oraz wzmocnią jego pozycję jako najważniejszego hubu restauracyjnego prawobrzeżnej Warszawy. Obecnie działają w nim takie lokale gastronomiczne jak: 3/4 Koneser Bar, Azia Restaurants, Bombaj Masala, BOSKA Woda i Zagroda, Concept Food & Wine, Freya Cafe & Deli, Kaffeine, Koneser Grill, L'Osteria Pizza e Pasta, Moxy Bar, ORZO, Pijalnia Czekolady E. Wedel, Setki Powodów oraz Spółdzielnia.Koneser. Są one doceniane przez najbardziej prestiżowe przewodniki kulinarne, mieszkańców stolicy, którzy chętnie i licznie odwiedzają Konesera oraz lokalną społeczność, w tym pracowników mieszczących się na terenie Konesera biur.
Centrum Praskie Koneser rozpoczęło swoją działalność w 2018 roku. Inwestycja została zrealizowana i należy do BBI Development oraz Liebrecht & wooD. Nieruchomością zarządza firma WeCARE z grupy Liebrecht & wooD.
***
Liebrecht & wooD to międzynarodowa firma z branży nieruchomości, operująca z sukcesami w Europie Środkowej i Wschodniej od 1991 roku. W tym czasie wybudowała w Polsce i Rumunii ponad pół miliona metrów kwadratowych różnorodnych powierzchni o wartości przekraczającej miliard euro. Firma specjalizuje się w tworzeniu innowacyjnych inwestycji mixed-use, biurowych, retailowych, magazynowych i mieszkaniowych. Działalność Liebrecht & wooD wyróżnia się nowoczesnymi budynkami o wysokiej klasy architekturze, a także starannymi rewitalizacjami przestrzeni zabytkowych. Potwierdzeniem tego są liczne nagrody i wyróżnienia. Liebrecht & wooD w swoim bieżącym funkcjonowaniu kładzie szczególny nacisk na obowiązującą w niej Politykę ESG, zgodnie z którą wszystkie nowe inwestycje spełniają wymogi certyfikacji BREEAM.
W portfolio Liebrecht & wooD w Polsce znajdują się takie projekty jak Centrum Praskie Koneser, Drucianka Campus, Monopol, Centrum Marszałkowska, Batory Office Building, Plac Unii i Flanders Business Park. Więcej informacji o firmie można znaleźć na www.liebrecht-wood.com.
Nadesłał:
p.artymowski@cecpolska.pl
|