Dewar’s z Manager Magazin & Connoisseur – spotkanie biznesowe w Le Regina
Marka Dewar’s we współpracy z Manager Media, zorganizowała wieczór biznesowy dla managerów z branży marketingowej. 11 marca 2008 roku w hotelu Le Regina zaproszeni goście mogli wziąć udział w degustacji dwunastoletniej whisky Dewar’s oraz wysłuchać wykładu Wiesława Rozłuckiego.
11 marca 2008 roku w hotelu Le Regina odbyło się spotkanie środowiska polskiego biznesu. Wieczór opierał się na pomyśle połączenia degustacji szlachetnej whisky Dewar’s z wykładem na aktualny temat gospodarczy.
Na spotkanie zostali zaproszeni doświadczeni managerowie z branży marketingowej. Gościem wieczoru był Dariusz Kosiorek, Brand Ambasador Marek Premium Bacardi-Martini Polska, który zaprezentował gościom tajemnice produkcji i degustacji szkockiej whisky Dewar’s. Podczas spotkania uczestnicy kosztowali wyjątkowej dwunastoletniej Dewar’s Special Reserve Scotch Whisky. „Powiązanie spotkania biznesowego z degustacją szlachetnych trunków jest ciekawym sposobem promocji alkoholi klasy Premium” – mówi Katarzyna Cąkała, Brand Manager Bacardi-Martini Polska. „Bezpośredni kontakt stwarza niepowtarzalną okazję do nawiązania pozytywnych relacji z grupą potencjalnych klientów”.
W przyszłości marka Dewar’s będzie angażować się w organizację kolejnych spotkań dla środowiska polskiego biznesu. Tego wieczoru goście mogli również posłuchać interesującego wykładu, który przeprowadził Wiesław Rozłucki, współtwórca i wieloletni prezes warszawskiej Giełdy Papierów Wartościowych. Uczestnicy, delektując się aromatyczną whisky Dewar`s, z zainteresowaniem wysłuchali wypowiedzi pana Rozłuckiego na temat zależności między wizerunkiem firmy a wartością spółki dla akcjonariuszy.
Whisky Dewar’s, wytwarzana od ponad 150 lat, jest jedną z najbardziej znanych i cenionych na świecie szkockich whisky. Bursztynowa barwa, lekko owocowy aromat i wyrafinowany smak to cechy charakterystyczne dla tego trunku. Whisky Dewar’s produkowana jest od lat według niezmiennych i starannie przestrzeganych receptur. Najwyższej jakości jęczmień, proces suszenia słodu jęczmiennego nad palącym się torfem, dwukrotna destylacja i wreszcie wydłużony czas leżakowania sprawiają, że jest to jedna z najlepszych i najchętniej kupowanych szkockich whisky na świecie.
Dossier
Dewar’s Special Reserve Scotch Whisky Aged 12 Years – to mieszanka najlepszych rodzajów whisky dojrzewających przez co najmniej 12 lat, charakteryzująca się dymnym aromatem i specyficznym, rozpoznawalnym przez znawców smakiem. Do składowania alkoholu używa się drewnianych, starannie przygotowanych beczek, w których wcześniej przechowywane było sherry. Dzięki temu alkohol dojrzewa, a przy tym nabiera wykwintności oraz lekkiej słodyczy.
Wyłącznym dystrybutorem whisky Dewar’s na polskim rynku jest
Bacardi-Martini Polska Sp. z o.o.
Kontakt prasowy:
Beata Grzybek, Anna Zając Pegasus Public Relations, ul. Szańcowa 66, 01-458 Warszawa, tel. (22) 877 22 18, e-mail: b.grzybek@pegasus.pl, a.zajac@pegasus.pl.