Marka poświadczona certyfikatem
Zakłady Mięsne „Pekpol Ostrołęka” otrzymują certyfikat ISO 22000 w zakresie przetwórstwa i dystrybucji przetworów mięsnych oraz rozbioru i dostawy mięsa wieprzowego. Certyfikat został przyznany na podstawie audytu, który potwierdził spełnienie wymagań norm ISO 22000:2005.
Obostrzenia wewnętrzne i wysokie standardy dotyczące jakości i bezpieczeństwa produktów oraz ochrony środowiska i bezpieczeństwa pracy funkcjonują w Zakładach Mięsnych „Pekpol Ostrołęka” od lat. „Wdrożony i sprawienie funkcjonujący system zarządzania to dzisiaj wizytówka nowoczesnego przedsiębiorstwa.
|
Dlatego jeszcze bardziej cieszymy się, że otrzymanie certyfikatu przyczyni się do dalszego budowania wizerunku firmy innowacyjnej, stawiającej w swojej codziennej działalności na jakość.” – powiedziała Irena Mamińska pełnomocnik Zarządu ds. jakości Zakładów Mięsnych „Pekpol Ostrołęka”.
ISO 22000 to międzynarodowa norma definiująca wymagania w zakresie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności. Norma ta łączy powszechnie uznawane elementy za kluczowe w celu zapewnienia bezpieczeństwa żywności w całym łańcuchu dostaw. Obejmuje ona między innymi:
- interaktywną komunikację,
- zarządzanie systemami,
- kontrolę zagrożeń w zakresie żywności przez zastosowanie programów wymagań wstępnych i systemów HACCP,
- stałe udoskonalanie i uaktualnianie mechanizmów systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności.
Nadesłał:
baal1987
|